Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. júla 2023, 10:05
Čas čítania 0:38

NAKA už vyšetruje podplácanie pri prihlasovaní áut pre OĽaNO. Podozrivý tvrdí, že si na úrade peniaze iba zabudol

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predvolebnú kampaň Igora Matoviča môže výrazne skomplikovať prebiehajúce vyšetrovanie NAKA.

Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie pre podplácanie v prípade prihlasovania automobilov Fiat 500 pre hnutie OĽaNO. Informáciu pre portál Aktuality.sk potvrdila polícia.

„V uvedenej veci bolo 15. 6. 2023 začaté trestné stíhanie pre prečin podplácania. V prípade prebieha vyšetrovanie, obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo,“ priblížili policajti.

K incidentu údajne došlo počas prihlasovania ikonických talianskych áut Fiat 500 na Okresnom úrade v Senci v stredu 14. júna. Podľa medializovaných informácií automobily na úrade registroval zástupca externej firmy, ktorú si najalo hnutie OĽaNO. Táto osoba nechala u príslušného úradníka obálku s peniazmi.

Nikto o ničom netuší

Úradník sa rozhodol pokus o podplatenie nahlásiť na polícii. Podľa informácií portálu Aktuality.sk sa muž vrátil na úrad o deň neskôr, pričom počas návštevy požadoval vrátenie peňazí. Údajne tvrdil, že si ich tam iba zabudol.

Podľa hovorcu strany OĽaNO Matúša Bystrianskeho nemá hnutie žiadne informácie o podozrení z podplácania. O podplácaní pri prihlasovaní áut štyroch automobilov značky Fiat nevedel ani konateľ firmy, ktorý zabezpečoval celý proces.

Ikonické talianske automobily Fiat 500 môžu hnutiu OĽaNO skomplikovať predvolebnú kampaň.
Ikonické talianske automobily Fiat 500 môžu hnutiu OĽaNO skomplikovať predvolebnú kampaň. Zdroj: FB/Igor Matovič
Domov
Zdieľať
Diskusia