Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
24. júla 2023, 14:04
Čas čítania 0:30

SHMÚ vydáva výstrahy 2. stupňa: Veľkú časť Slovenska čaká dnes popoludní intenzívna búrková smršť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, väčšinu Trenčianskeho kraja a okres Žarnovica.

Na západnom a časti stredného Slovenska hrozí výskyt silných búrok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu druhého stupňa pre viacero okresov. Platiť bude v pondelok od 17.00 h do polnoci, informuje o tom na svojom webe.


Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, väčšinu Trenčianskeho kraja a okres Žarnovica. „Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 50 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 70 až 110 kilometrov za hodinu a s krúpami aj s priemerom nad dva centimetre,“ upozornili meteorológovia.


Pre zvyšok Slovenska platia výstrahy pred búrkami prvého stupňa. Zároveň SHMÚ upozorňuje aj na vysoké teploty na západnom, južnom a v časti stredného Slovenska. Vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého a druhého stupňa.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia