Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
29. júla 2023 o 9:43
Čas čítania 0:44

Ukrajinskú šermiarku diskvalifikovali po nepodaní ruky Ruske, po veľkom tlaku prišla zmena rozhodnutia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Šermiarka sa môže predstaviť aj v tímovej súťaži.

Medzinárodná šermiarska federácia zrušila diskvalifikáciu Oľhy Charlanovej, ktorá odmietla podať po vyhratom zápase na MS v Miláne ruku ruskej protivníčke. Šermiarka, ktorá svojím gestom získala mediálnu pozornosť, sa tak bude môcť predstaviť v tímovej súťaži.

Toto rozhodnutie podľa šport.sk nasledovalo po tom, ako jej prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach garantoval miestenku na olympiáde v Paríži.

„Vzhľadom na vašu jedinečnú situáciu vám Medzinárodný olympijský výbor pridelí dodatočné miesto na olympijské hry v Paríži 2024 v prípade, že sa nebudete môcť kvalifikovať v zostávajúcom období,“ napísal Bach Charlanovej.

Gesto odmietnutia podania ruky Anne Smirnovovej, súťažiacej pod neutrálnou vlajkou, avizovala Charlanová deň vopred. „My ukrajinskí športovci sme pripravení čeliť Rusom na športovisku, ale nikdy si s nimi nepodáme ruky,“ povedala. Odvolala sa pri tom aj na uistenie od prezidenta Medzinárodnej šermiarskej federácie Emmanuela Katsiadakisa, ktorý povedal, že podanie ruky nie je nevyhnutné.

18. septembra 2024 o 10:30 Čas čítania 3:10 Paralympionička Hee-jin Kim a tím z česko-slovenského Solve for Tomorrow zo Samsungu hovoria o tom, ako odstraňovať prekážky Paralympionička Hee-jin Kim a tím z česko-slovenského Solve for Tomorrow zo Samsungu hovoria o tom, ako odstraňovať prekážky

Ukrajinské ministerstvo športu len minulý týždeň povolilo Ukrajincom zápoliť s Rusmi a Bielorusmi, avšak len v prípade, ak súťažia pod neutrálnou vlajkou. Štvornásobná majsterka sveta v šabli sa stala prvou ukrajinskou reprezentantkou v šerme, ktorá nastúpila proti ruskému alebo bieloruskému športovcovi od vlaňajšej invázie na Ukrajinu. 

ŠERM
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia