Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
30. júla 2023, 15:50
Čas čítania 0:34

Pre intenzívne búrky na juhu Slovenska vydali výstrahy: Meteorológovia varujú pred zatopením pivníc, podchodov či krúpami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy platia pre okresy Senec, Komárno, Dunajská Streda a Galanta.

Pre niektoré okresy na juhu Slovenska platia v nedeľu popoludní výstrahy prvého stupňa pred búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.
Výstrahy platia pre okresy Senec, Komárno, Dunajská Streda a Galanta.

Vyskytnúť sa tam môžu búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.


SHMÚ v tejto súvislosti upozorňuje aj na možný výskyt sprievodných javov pri intenzívnom daždi, ako je prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatopenie pivníc, podchodov, podjazdov a podobne.


SHMÚ na sociálnej sieti skonštatoval, že silnejších búrok je v nedeľu veľmi málo. „Aktuálne krajným juhozápadom postupuje podľa radarových charakteristík zatiaľ najvýraznejšia búrka na Slovensku. Priniesla prívalový dážď a v okolí Šamorína mohla priniesť aj krúpy,“ uviedli meteorológovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia