Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. júla 2023 o 14:39
Čas čítania 0:30

Tu sa nekúp, nie je to bezpečné. V známom jazere pri Novom Meste nad Váhom sa rapídne zhoršila kvalita vody, oznámili hygienici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na základe posledných odberov hygienici zistili, že kúpanie v obľúbenom jazere je nebezpečné.

Kvalita vody v štrkovisku Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom nevyhovuje požiadavkám vyhlášky ministerstva zdravotníctva a nie je bezpečná na kúpanie. Na základe výsledkov rozboru vzoriek vody Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trenčíne o tom informovala novomestská radnica na svojej webovej stránke.


Požiadavkám vyhlášky ministerstva nevyhovovala vzorka odobratá 24. júla. „Voda je nebezpečná na kúpanie pre prekročenie zdravotne významného ukazovateľa. Kúpanie predstavuje akútne nebezpečenstvo a je zdravotným rizikom,“ informuje radnica s tým, že dôvodom je zvýšená úroveň baktérie Escherichia coli vo vode.


Hygienici v tomto roku odoberali vzorky zo Zelenej vody aj 19. júna a 10. júla. V oboch prípadoch vzorky vyhovovali požiadavkám MZ SR, kúpanie v Zelenej vode bolo na vlastné riziko.

Na Národnom portáli zdravia si môžeš pozrieť aktuálny stav vôd určených na kúpanie.

Jazero Zelená voda.
Jazero Zelená voda. Zdroj: Facebook∕Zelená voda
Domov
Zdieľať
Diskusia