Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
1. augusta 2023 o 14:05
Čas čítania 0:21

KALKULAČKA: Tisíce Slovákov majú nárok na zvýšený príspevok na opatrovanie. Vypočítaj si, koľko peňazí od štátu dostaneš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príspevok na opatrovanie sa zvyšuje najmenej o 25 %.

Od 1. júla 2023 sa zvyšujú príspevky na opatrovanie a osobnú asistenciu. Návrh predložilo ministerstvo práce a najviac by mal pomôcť opatrovateľom na dôchodku. Inštitút sociálnej politiky teraz pripravil kalkulačku peňažného príspevku na opatrovanie a nájdeš ju na tomto odkaze

Podľa novej vyhlášky dostane poberateľ dôchodku peňažný príspevok najmenej vo výške 75 percent príspevku, ktorý poskytujú opatrovateľovi v produktívnom veku. Predtým to bolo iba 50 percent. 

„Okrem toho sa pre poberateľa dôchodku ďalej neuplatňuje krátenie výšky peňažného príspevku, ak sa osobe odkázanej na opatrovanie poskytuje ambulantná forma sociálnej služby,“ informujú na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia