Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. augusta 2023 o 16:30
Čas čítania 0:34

Ošiaľ Barbie pobláznil Slovákov, vo veľkom teraz nakupujú bábiky. Po premiére filmu stúpli predaje značky o desiatky percent

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Film Barbie spustil celosvetový ošiaľ. Predaje hračiek prudko stúpli aj na Slovensku.

Premiéra Barbie filmu spôsobila ošiaľ aj na Slovensku. Za posledný týždeň narástli predaje bábik Barbie až o 80 %, informuje nákupný poradca portálu Heureka. 

„Na základe našich skúseností úspech filmového hitu sa skutočne môže odraziť na zvýšenom záujme o danú značku. Rozbeh však býva spravidla postupný a dlhodobý. Aktuálny nárast v porovnaní s uplynulým týždňom je 80 %. Ak porovnáme júl 2022 a júl 2023, môžeme hovoriť o náraste 131 %,“ informuje Michal Buzek, šéf analytikov Heureka Group.

Priemerná cena za Barbie je 30 eur

Slováci najviac obľubujú tematické Barbie. Bábiky nakupujú najmä vo filmových outfitoch či ako Barbie baletky. 

„Zákazníci majú na Heureke možnosť výberu z nespočetného množstva typov a stvárnení tejto ikonickej bábiky. Medzi Slovákmi je aktuálne najvyhľadávanejšia Barbie morská panna, svietiaca baletka a prekvapujúco aj vianočná Barbie. Rovnako registrujeme zvýšený záujem o Kena. Priemerná cena bábiky sa pohybuje na úrovni 30 eur,“ hovorí Buzek. 

barbie
Zdroj: Unsplash/Sean Bernstein
Domov
Zdieľať
Diskusia