Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. augusta 2023 o 6:48
Čas čítania 0:30

Našli riešenie, ako Slovákom ušetriť dlhé hodiny na pohotovostiach. Má vzniknúť aplikácia, ktorá poradí, kde sú najmenšie rady

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poverený minister zdravotníctva informoval o zlepšeniach, ktoré potešia každého pacienta.

Poverený minister zdravotníctva Michal Palkovič v utorok v noci navštívil niekoľko ambulantných a nemocničných pohotovostí, ale aj urgentný príjem v Trnave a Bratislave. Cieľom návštevy bolo nájsť riešenia, ktoré by pomohli nespokojným lekárom počas služieb, informuje o tom portál RTVS.

Minister zdravotníctva uviedol, že rezort pripravuje webovú stránku a mobilnú aplikáciu, ktorá bude primárne slúžiť pacientom. Tí budú môcť v reálnom čase zistiť, ako dlho budú čakať na urgentných príjmoch a pohotovostiach.

„Aby vedel ten rodič, že okej, ja teraz, keď sa tam vydám s tým dieťaťom, tak tam budem dve hodiny. Máme triážnu apku, ktorú by sme radi zaviedli, tak aby rodičia vedeli, že toto spektrum chorôb ide urgent, toto na APS,“ uviedol Michal Palkovič pre RTVS. 

Minister oznámil, že návštevy na pohotovostiach a urgentoch bude opakovať.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Denisa Horváthová
Domov
Zdieľať
Diskusia