Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vincenc Novák
5. augusta 2023, 10:26
Čas čítania 0:54

Zomrel Hector Salamanca z Breaking Bad a Better Call Saul. Herec Mark Margolis väčšinu seriálu funel a cinkal na zvonček

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Zomrel Hector Salamanca z Breaking Bad a Better Call Saul. Herec Mark Margolis väčšinu seriálu funel a cinkal na zvonček
Zdroj: Mike Pont/FilmMagic

Americký herec Mark Margolis zomrel vo veku 83 rokov.

Mark Margolis si počas svojej hereckej kariéry zahral v mnohých filmoch aj seriáloch. Jeho zrejme najznámejšou rolou je však postava Hectora „Tia“ Salamancu, nemého spolupracovníka drogového kartelu zo seriálu Breaking Bad.

Jeho postava so svojím okolím komunikovala iba prostredníctvom zvončeka. Za svoj skvelý herecký výkon bol v roku 2012 nominovaný na cenu Emmy. O jeho smrti informoval deník The Guardian.

Počas svojej viac ako päťdesiatročnej hereckej kariéry bol Margolis obsadzovaný predovšetkým do vedľajších rolí. Diváci si ho môžu pamätať aj zo seriálu Better Call Saul alebo z filmov Black Swan či Pí.

V roku 2013 poskytol rozhovor americkému denníku The New York Times, v ktorom uviedol, že sa počas svojho života objavil vo viac ako 100 snímkach. Ľudia ho však vraj začali na ulici spoznávať až po vydaní seriálu Breaking Bad.

26. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 5:48 Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou

Margolis sa narodil v roku 1939 vo Filadelfii. Po krátkom štúdiu na univerzite sa vydal do New Yorku, kde začal svoju hereckú kariéru. Zomrel vo štvrtok 3. augusta po krátkej chorobe v nemocnici Mount Sinai v New Yorku po boku svojho syna a manželky.

Domov
Zdieľať
Diskusia