Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
5. augusta 2023 o 20:09
Čas čítania 0:32

Dávaj si v mori pozor: Ženu v Chorvátsku pohrýzla agresívna korytnačka, zostala jej krvavá rana

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Dávaj si v mori pozor: Ženu v Chorvátsku pohrýzla agresívna korytnačka, zostala jej krvavá rana
Zdroj: Unsplash/wexor tmg

Nejde o jediný prípad v Chorvátsku.

Chorvátsky portál Danas informuje, že na ostrove Čiovo neďaleko mesta Trogir pohrýzla agresívna morská korytnačka ženu menom Anita Dadičová do krku. Krvavá rana bola veľká zhruba desať centimetrov. Ženu previezol urgentne do nemocnice jej manžel.

Dadičová novinárom prezradila, že šlo o bolesť, ako by ju niekto zvieral v kliešťoch. Korytnačka podľa nej bola veľká zhruba jeden meter. Podľa webu Dnevnik experti tvrdia, že výskyt morských korytnačiek tak blízko pobrežia je veľmi vzácny.

Za ich podráždenosť pravdepodobne môže nákaza neznámou chorobou, pre ktorú sa z otvoreného mora sťahujú viac na plytčinu. TN CZ pripomína, že podobnému prípadu na tom istom ostrove takmer došlo aj neďaleko obce Slatine.

Muž s dcérou tam tesne utiekli agresívnej korytnačke, ktorá ich chcela napadnúť. Mohla vážiť údajne až 50 kíl. Morské korytnačky sú v Chorvátsku chránené zákonom a medzinárodnými dohovormi o ochrane zvierat. 

Korytnačka
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Clint Patterson
Domov
Zdieľať
Diskusia