Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. augusta 2023 o 21:35
Čas čítania 0:36

VOĽBY 2023: O voľbu zo zahraničia môžeš požiadať už len dva dni. Takto to urobíš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O voľbu zo zahraničia zatiaľ požiadalo viac ako 53 000 ľudí.

Na požiadanie o voľbu poštou vo voľbách do Národnej rady SR ostáva čas už len do tejto stredy. O voľbu poštou zo zahraničia v septembrových parlamentných voľbách požiadalo do pondelka viac ako 53 000 ľudí. Aj voliči, ktorí požiadali o voľbu zo zahraničia, no napokon budú na Slovensku, môžu zásielku neodoslať a prísť osobne do volebnej miestnosti

Po zaregistrovaní na internete musí volič počkať na hlasovaciu obálku, návratnú obálku a poučenie o hlasovaní, ktoré mu ministerstvo vnútra zašle poštou na zadanú adresu v cudzine. Hlasovacie lístky si musí stiahnuť z webu ministerstva a vytlačiť sám.

Ak o voľbu poštou požiadaš písomne, prídu ti okrem obálok aj hlasovacie lístky. Volič musí zaslať volebné materiály späť tak, aby boli doručené najneskôr 29. septembra. Musí ich odoslať na adresu, ktorá bude uvedená na návratnej obálke.


Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia