Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. augusta 2023 o 19:58
Čas čítania 0:35

MAPA HÚB: Daždivé počasie teší mnohých hubárov, na týchto miestach ich Slováci nájdu najviac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Intenzívne dažde prinášajú rýchlejší rast húb v slovenských lesoch.

Niekoľkodňové intenzívne dažde znamenajú ideálne podmienky pre hubárov. Portál nahuby.sk Slovákom prináša pravidelné informácie o aktuálnom výskyte húb. Prostredníctvom interaktívnej mapy sa čitatelia môžu dozvedieť o raste húb po celom Slovensku.

„Kozáky rýchlo rastú, kuriatka stále nachádzam len maličké, občas pekné suchohríby, dnes som videl asi 15 mini dubákov, takých do 1cm,“ píše jeden z hubárov. Mnohí sa zhodujú, že práve daždivé počasie, ktoré na Slovensku vládne už niekoľko dní, prinesie zvýšený rast húb.

Aktuálna hubová situácia na Slovensku

Mapa výskytu húb pomocou zelených bodiek označuje miesta, kde hubári zaznamenali úspešný zber. Najviac nazbierali v okrese Brezno, Martin či Žilina. Z hríbov sa však môže tešiť aj východné Slovensko. Hubári sa z úspešného zberu tešia najmä v Košiciach, Poprade a Snine.

„Dá sa nájsť, ale keď to po týchto dažďoch ozaj začne, tak to nebudeme stíhať z hory nosiť,“ píše čitateľ. Hubári zbierajú najmä kuriatka, kozáky, dubáky a suchohríby. 

hríby
Zdroj: nahuby.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia