Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. augusta 2023 o 13:45
Čas čítania 0:43

Naivnej Humenčanke z účtu ukradli 20 000 €. Použili na ňu overený trik, sama podvodníkom odovzdala citlivé údaje z banky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôverčivá žena podvodníkovi poskytla citlivé údaje k obom svojim bankovým účtom.

Neznámy páchateľ okradol 52-ročnú žene z Humenného o 20-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Koncom júna neznáma osoba oslovila Humenčanku pod zámienkou vkladu finančných prostriedkov na jej účet. Dôverčivá žena poskytla citlivé údaje k obom svojim bankovým účtom, pričom neskôr bolo bez jej vedomia a súhlasu vykonaných niekoľko finančných prevodov z týchto účtov.

Prišla o takmer 20-tisíc eur

„Na jednom tak nekalým konaním páchateľa vznikol žene dlh vo výške približne 4 800 eur a na druhom účte vo výške približne 9 900 eur. Páchateľ dokonca zneužil poskytnuté osobné údaje ženy aj k tomu, aby v jej mene uzavrel zmluvu o pôžičke vo výške 5 000 eur. Poškodenej Humenčanke tak vznikla celková škoda vo výške viac ako 19 700 eur,“ uviedla Ligdayová.


Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu.


Polícia upozorňuje ľudí, aby neboli dôverčiví a dôkladne zvážili celkovú situáciu bez ohľadu na lákavosť, prípadne sa poradili s niekým, komu môžu dôverovať.

peniaze
Zdroj: FreeIMG
Domov
Zdieľať
Diskusia