Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
10. augusta 2023, 18:40
Čas čítania 0:29

Slováci, dajte si pozor pri cestovaní do tejto lákavej destinácie. Obdobie požiarov vie byť nebezpečné, varuje ministerstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rezort zahraničných vecí upozorňuje na obdobie požiarov v Portugalsku.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na obdobie požiarov v Portugalsku, ktoré je spôsobené najmä vysokými teplotami. Informuje o tom na webe.

„V Portugalsku je aktuálne každoročné obdobie požiarov. To je spôsobené najmä vysokými teplotami, ktoré prekračujú hodnotu 40 stupňov Celzia,“ varuje rezort.

Treba monitorovať situáciu

Cestujúcim odporúča, aby pred odchodom na dovolenku alebo počas cestovania po krajine sledovali najnovšie informácie o výskyte požiarov a zároveň aby boli počas pobytu obzvlášť pozorní a opatrní pri manipulácii s ohňom.

Zároveň pripomína, že v urgentných prípadoch môžu kedykoľvek volať na pohotovostné číslo Veľvyslanectva SR v Lisabone +351 917 340 255.

Slovenskí občania v prípade cestovania do zahraničia môžu využiť aj službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke MZVEZ SR alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

V Portugalsku je momentálne obdobie požiarov spôsobené vysokými dennými teplotami. Ministerstvo zahraničia preto žiada všetkých Slovákov, aby sledovali situáciu v krajine.
V Portugalsku je momentálne obdobie požiarov spôsobené vysokými dennými teplotami. Ministerstvo zahraničia preto žiada všetkých Slovákov, aby sledovali situáciu v krajine. Zdroj: Pexels/Magda Ehlers
Domov
Zdieľať
Diskusia