Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
12. augusta 2023, 18:55
Čas čítania 0:39

MAPA: Tu všade tento rok na Slovensku videli medveďa alebo tam rovno útočil. Kde si treba dať najväčší pozor?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Interaktívna mapa má informatívny charakter a nemusia v nej byť zaznamenané všetky hlásenia výskytu medveďov na Slovensku.

V uplynulých mesiacoch dochádza čoraz častejšie k hláseniam o výskyte medveďov, na ktoré upozorňujú buď priamo obce, alebo občania, ktorí sa s nimi stretnú. Výskyt miest, na ktorých došlo k nahláseniu aktivity medveďa hnedého, si teraz môžeš pozrieť v interaktívnej mape portálu sprejnamedveda.sk

Okrem lokalít poskytuje stránka k hláseniam aj dodatočné informácie. „Na mape medveďov nájdete udalosti od roku 2023, keď vznikla táto stránka, nezobrazujeme na nej všetky historické udalosti a rovnako na nej nemusia byť zahrnuté všetky miesta, kde upozorňovali na pohyb medveďa,“ píšu na webe.

Na mape sú aktuálne vyznačené desiatky lokalít v dvoch farbách, pričom červené ikonky zobrazujú miesta, na ktorých došlo k priamemu stretu medzi človekom a medveďom. Čierne ikonky zachytávajú hlásenia o výskyte či zahliadnutí šelmy. Stránka zároveň umožňuje po rozkliknutí používateľom prečítať si konkrétny opis udalosti, ku ktorej došlo na vyznačenom mieste.

„Lokality vyznačené na mape sú orientačné, nezodpovedajú presnému miestu, kde sa medveď pohyboval,“ dodávajú v opise mapy.

Interaktívna mapa hlásení výskytu medveďov v roku 2023:

Domov
Zdieľať
Diskusia