Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. augusta 2023, 17:42
Čas čítania 1:03

Vo veľkosklade českého supermarketu našli takmer 650 kíl kokaínu. Drogy boli skryté medzi biobanánmi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Policajti odnášali drogy niekoľko hodín.

Takmer 650 kilogramov kokaínu našli v sobotu v zásielke banánov v distribučnom centre obchodného reťazca Albert v českom meste Klecany pri Prahe. Podľa polície by zadržaná droga mohla mať celkovú predajnú hodnotu približne dve miliardy českých korún (okolo 83 miliónov eur).

Na prípad v nedeľu upozornila televízia Nova, ktorej potvrdila informácie hovorkyňa Národnej protidrogovej centrály (NPC) Lucie Šmoldasová. Zásielka banánov putovala do Česka z Ekvádoru cez Amsterdam. Zásielku našli v prepravkách s biobanánmi zamestnanci skladu, ktorí zavolali políciu.

„Zamestnanci v sobotu popoludní pri vykladaní paliet s biobanánmi narazili na podozrivé balíčky a privolali policajtov. Tí zistili, že v kilogramových balíčkoch je podozrivý prášok. Test náhodnej vzorky ukázal, že ide o omamnú látku, presnejšie kokaín,“ povedala Šmoldasová.

Okolo 646 kilogramov kokaínu môže v koncovej distribúcii dosiahnuť hodnotu približne dve miliardy českých korún (vyše 80 miliónov eur). Podľa zdroja televízie sa v každej zo 42 prepraviek nachádzalo vyše 15 kilogramov drogy.

7. mája 2024, 12:30 Čas čítania 3:50 „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny

Do Klecian prišli policajní ťažkoodenci v sobotu okolo 15.00 h a so samopalmi odnášali kokaín do dodávky, trvalo im to do 21.00 h. „Všetci prítomní z toho mali strach,“ uviedol zdroj televízii. Polícia potom ešte zasahovala v ďalších skladoch reťazca po celom Česku, ale ďalšie drogy nenašla.

Na strane priekupníkov podľa Šmoldasovej niekto urobil chybu. „Niekto z organizovanej skupiny pravdepodobne nestihol drogy zo zásielky banánov včas vybrať,“ vysvetlila. Dodala, že zisťujú, kto zásielku poslal a komu bola určená.

Množstvo drogy nájdené v Klecanoch patrí k jednej z najväčších zásielok zachytených v Českej republike.

Zatiaľ najväčšie množstvo kokaínu, celkovo vyše 800 kilogramov, v doterajšej histórii Česka sa našlo vlani v júni v prepravkách s banánmi v niekoľkých českých supermarketoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia