Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
17. augusta 2023, 11:34
Čas čítania 0:49

GALÉRIA: Takto bude vyzerať moderná nemocnica Rázsochy. Architekti zverejnili novú vizualizáciu interiéru

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Univerzitná nemocnica Rázsochy bude v prevádzke najskôr až v roku 2026.

Architekti zverejnili vizualizáciu nemocnice Rázsochy. Podľa ministerstva zdravotníctva je Slovensko o ďalšie dva kroky bližšie k novej modernej nemocnici. Rezort chce do konca augusta 2023 podať žiadosť o vydanie záverečného stanoviska od ministerstva životného prostredia.

„Prebiehajú predbežné konzultácie MZ SR s Útvarom hodnoty za peniaze o záveroch, zisteniach a odporúčaniach vyplývajúcich zo štúdie uskutočniteľnosti, najmä v časti plánovaného rozsahu zabezpečenia poskytovania zdravotnej starostlivosti v Bratislave a okolí,“ informuje ministerstvo. Štúdiu uskutočniteľnosti by mali zverejniť v septembri 2023.

Nemocnica by mala mať kapacitu 802 lôžok. Dokončenie hrubej stavby nemocnice je naplánované na koniec prvej polovice roku 2026.

Pri výstavbe spolupracujú s ministerstvom školstva aj univerzitnou nemocnicou

V rámci projektovej prípravy nemocničnej časti bola nadviazaná úzka spolupráca s vedením a určenými odborníkmi z Univerzitnej nemocnice Bratislava, ktorí doteraz odsúhlasili navrhnuté technické riešenia a zúčastnia sa aj na ďalších stupňoch projektovania.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Pri príprave vzdelávacej časti prebieha obojstranná komunikácia so zástupcami akademickej obce, najmä s Lekárskou fakultou Univerzity Komenského a s vedením Slovenskej zdravotníckej univerzity.

Do procesu je medzirezortne zapojený príslušný odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ministerstvo zdravotníctva v súvislosti s projektom výstavby novej Univerzitnej nemocnice v Bratislave v lokalite Rázsochy prijalo všetky potrebné opatrenia tak, aby boli splnené všetky zmluvné povinnosti a záväzky a aby projektové práce pokračovali ďalej.

RázsochyRázsochyRázsochyRázsochy
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia