Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. augusta 2023 o 7:00
Čas čítania 0:29

MAPA: Tropické teploty dnes zasiahnu najmä západné Slovensko. V týchto krajoch vydáva SHMÚ výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlavné mesto navyše naďalej trápi prítomný ozón.

Na západnom Slovensku môžu v piatok 25. augusta dosiahnuť teploty až 35 stupňov Celzia. Výstraha druhého stupňa bude popoludní platiť v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

V ďalších okresoch na západe Slovenska, ale aj v južných oblastiach vydali výstrahu prvého stupňa od 12.00 h do 18.00 h. Očakávajú sa tam teploty 33 až 34 stupňov Celzia. Bez výstrah pred vysokými teplotami je iba Žilinský a Prešovský kraj.

SHMÚ naďalej upozorňuje na smogovú situáciu

Pre okresy Bratislava a Pezinok naďalej platí upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. „K najcitlivejším skupinám populácie na ozón patria starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej a srdcovo-cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy,“ dodal SHMÚ.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia