Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
25. augusta 2023, 21:43
Čas čítania 0:53

Sulík vysvetľuje divokú oslavu po výstave EXPO v Dubaji. Odmieta šafárenie so štátnym majetkom, zmluva s dcérou vraj bola chyba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sulík je presvedčený o tom, že rozpočet na výstavu nebol prekročený. Verejnosti sľúbil vyjadrenie k účtovným nezrovnalostiam po tom, ako vydá Najvyšší kontrolný úrad správu z kontroly hospodárenia počas výstavy EXPO v Dubaji.

Richard Sulík priznal určité nezrovnalosti súvisiace s výstavou EXPO 2020 v Dubaji. Podľa jeho slov síce došlo k viacerým chybám, oslavu si však podľa neho slovenský organizačný tím po úspešnej výstave zaslúžil, informuje RTVS.

„Odhadujem, že to mohlo byť niekoľko tisíc eur. No tak dobre, stalo sa to. Bol na to dôvod. Mrzí ma ľudsky to, že z tých ľudí, ktorí tam oslavovali, niekto z nich sa natoľko znížil, že to nahral – asi si to nahrali viacerí –, ale že to zverejnil,“ povedal niekdajší minister hospodárstva.

Zmluva s dcérou bola chyba

Sulík zároveň priznal, že zmluva s jeho dcérou o odbornom poradenstve bola chybou. „Ja som si nocľah platil súkromne, lebo som bol na apartmáne s mojou dcérou, tak som si dovolil takú rozšafnosť, že za to, že ministerstvo mne nemuselo platiť 800 eur nocľah na štyri dni, tak som ju zobral do vládneho špeciálu, kde tak či tak bolo jedno alebo dve miesta voľné. Potom to bolo vytiahnuté, rozmazané. To, čo bola chyba, ktorú som urobil, že som ju nechal podpísať tú nešťastnú zmluvu o poradenstve. Bohužiaľ, nikto nie je dokonalý, to sa stáva,“ obvinenia politických oponentov o šafárení so štátnymi peniazmi aj naďalej odmieta. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Sulík je presvedčený, že rozpočet nebol prekročený. Verejnosti sľúbil vyjadrenie k účtovným nezrovnalostiam po tom, ako vydá Najvyšší kontrolný úrad správu z kontroly hospodárenia počas výstavy EXPO v Dubaji.

Sulík, SaS, Dubaj
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia