Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. augusta 2023 o 7:20
Čas čítania 0:35

Najväčšia sieť čerpacích staníc na Slovensku zatvára prevádzky. Nahrádza ich rozrastajúci sa poľský reťazec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poľská spoločnosť rozširuje svoju pôsobnosť na Slovensku.

Desiatky čerpacích staníc na Slovensku menia majiteľov. Spoločnosť, ktorá vlastní pumpy značky Orlen, sa v krajine rozrastá. Vedenie oznámilo, že poľská firma má u nás veľké plány a chce predbehnúť konkurentov Shell a OMV, píše portál Aktuality.sk.

„V súčasnosti sme najrýchlejšie rastúcou sieťou čerpacích staníc na Slovensku. Máme smelé plány a chceme sa rýchlo zaradiť medzi najväčších hráčov na trhu. Naším konečným cieľom je stať sa dvojkou na trhu, čiže najväčším zahraničným reťazcom,“ povedal pre portál riaditeľ siete Orlen pre Slovensko Jan Suchocki.

Momentálne má Orlen na Slovensku už 90 čerpacích staníc. K ich rastu pomohla aj spoločnosť MOL, ktorá vlastní pumpy Slovnaft. Poľská konkurencia od spoločnosti získala až 38 prevádzok. 

Poľská firma aktuálne prevádzkuje po Európe viac ako 3-tísíc čerpacích staníc. Pôsobí v Česku, Poľsku, Maďarsku, Nemecku, Litve. Na Slovensku môžu zákazníci očakávať, že už od septembra budú v krajine vídať pribúdajúce množstvo poľských čerpacích staníc. 

orlen čerpacia stanica
Zdroj: Orlen
Domov
Zdieľať
Diskusia