Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
29. augusta 2023, 14:41
Čas čítania 0:53

Za prespatie si pýtajú stovky eur: Podnikaví Košičania chcú maratón využiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jubilejný ročník Medzinárodného maratónu mieru sa uskutoční 1. októbra. Ak si si doteraz nestihol rezervovať ubytovanie, možno si budeš musieť priplatiť.

Počas 100. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa uskutoční 1. októbra v Košiciach, bude mesto doslova praskať vo švíkoch. Na jubilejnom ročníku sa zúčastní dokopy 17-tisíc účastníkov. Ako informuje portál Korzár, už teraz je väčšina ubytovacích zariadení plne obsadená.

Keďže ide o výnimočný ročník, organizátori očakávajú oveľa väčšie masy ľudí. Tomu odpovedajú aj ceny za ubytovanie, ktoré sa vyšplhali do astronomických výšin.

Zaplatíš až 20-násobok bežnej ceny

„Kým počas bežného roka ponúka ubytovací portál booking.com v Košiciach bezmála 200 možností na ubytovanie, zo soboty 30. septembra na maratónsku nedeľu 1. októbra ponúkol len 4 možnosti,“ píše Korzár.

„Najlacnejšiu za 322 eur na osobu za noc a najdrahšiu možnosť za 1 804 eur. Ubytovateľ s najdrahším ubytovaním pritom ponúka rovnaký apartmán o mesiac neskôr, v novembri, len za 90 eur na noc a osobu.“

Ľudia, ktorí si budú chcieť vychutnať atmosféru maratónu naživo, a doteraz si nestihli rezervovať ubytovanie, sa tak budú musieť poobzerať po voľných kapacitách v okolitých mestách. Riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach Branislav Koniar ľuďom odporúča Prešov, Tatry či motoresty v okolí.

Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska registruje v Košiciach 126 ubytovacích zariadení, ktoré majú dokopy 7 223 lôžok.

Košický maratón je najstarší maratón v Európe a tretí najstarší na svete. Jeho tradícia siaha ešte do roku 1924. Okrem maratónu podujatie zahŕňa aj disciplíny polmaratón, štafetový maratón, inline a handbike.

Domov
Zdieľať
Diskusia