Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. septembra 2023 o 10:48
Čas čítania 0:56

Dnes sa dostaneš na miesto, kde kapitán Danko bozkával výložky. V parlamente je deň otvorených dverí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súčasťou otvorenia podujatia je aj slávnostný ceremoniál vztýčenia štátnej vlajky pred budovou parlamentu.

Národná rada Slovenskej republiky v piatok otvorila svoje brány pre verejnosť. Pripravený je program v areáli parlamentu a Bratislavského hradu. Deň otvorených dverí potrvá do piatej hodiny poobede. 


Predseda Národnej rady Boris Kollár zo strany Sme rodina v úvodnom príhovore pripomenul výročie Ústavy Slovenskej republiky. Zároveň privítal verejnosť v priestoroch hradu a parlamentu. Súčasťou otvorenia podujatia je aj slávnostný ceremoniál vztýčenia štátnej vlajky o 11.00 h pred budovou parlamentu.


Verejnosti bude sprístupnená rokovacia sála a priestory parlamentu. Pripravená je zároveň prehliadka expozície Slovenského národného múzea v areáli Bratislavského hradu či obhliadka keltsko-rímskej cesty. Návštevníci si môžu pozrieť výstavu „My národ slovenský...“, 30 rokov štátnosti (1993 – 2023). Náladu spestrí aj vojenská hudba.

Pohotovostný policajný útvar a Finančná správa Slovenskej republiky predvedú návštevníkom dynamickú ukážku na Leopoldovom nádvorí. Pripravené sú aj ukážky práce s policajnými psami. Celý deň je na terase pred parlamentom sprístupnená prezentácia a prehliadka techniky úradu pre ochranu ústavných činiteľov, v areáli hradu bude prehliadka techniky, statické a dynamické ukážky bezpečnostných a záchranárskych zložiek či edukačné stánky.


V južnom krídle hradného paláca otvoria návštevníkom reprezentačné priestory. V záhradnom pavilóne sú nachystané prezentácie, informačné panely a materiály zamerané na Ústavu SR a prácu Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky. O 13.30 h je naplánovaná aj diskusia s hosťami o blížiacich sa parlamentných voľbách.


Pre verejnosť bude prístupná aj Zimná jazdiareň Bratislavského hradu, pripravené bude občerstvenie pre návštevníkov. Pre najmenších bude otvorený aj detský kútik na dolnej východnej terase.

Domov
Zdieľať
Diskusia