Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. septembra 2023, 17:01
Čas čítania 0:34

Veľká emoji aktualizácia: Pribudnú trasúce sa hlavy, fénix z Pokémona, ale aj rodovo neutrálne siluety. Takto budú vyzerať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celkový počet nových Apple emotikonov by sa spolu s modifikáciami mal vyšplhať až na číslo 108.

Fanúšikovia emotikonov si s novou aktualizáciou operačného systému iOS prídu na svoje. Spoločnosť Apple chystá veľkú aktualizáciu „smajlíkov“ Unicode Emoji 15.1., ktorá prinesie vyše 100 nových motívov. O novinke informuje portál The Verge. 

Celkový počet emotikonov by sa spolu s modifikáciami (farbami pleti a pohlaviami) mal vyšplhať až na číslo 108. Zatiaľ však nie je jasné, kedy ich začneme používať. Dostupné informácie hovoria o tom, že by mali byť v septembri zaslané na schválenie a verejnosť sa s nimi zoznámi v najbližších mesiacoch, po aktualizácii operačného systému iOS 17. 

Medzi nové emotikony by mal patriť motív limetky, huba, trasúce sa hlavy, ale aj vták fénix, ktorý je pre fanúšikov Pokémonov známy ako Moltres. Aktualizácia podľa všetkého prinesie aj štyri rodovo neutrálne siluety ľudí.

Návrhy vytvoril vedúci dizajnu emotikonov v Emojipédii Joshua Jones. Pred zaradením do operačných systémov by sa však ich dizajn mohol ešte mierne pozmeniť. 

Emoji
Zdroj: Emojipedia
nové emoji
Zdroj: Emojipedia
Domov
Zdieľať
Diskusia