Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. septembra 2023, 17:42
Čas čítania 0:37

Už o pár dní začne platiť zákaz parkovania na chodníkoch. Toto hrozí, ak zaparkuješ nesprávne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za parkovanie na chodníkoch vodičom hrozí pokuta vo výške od 50 do 100 eur.

Od 1. októbra 2023 vstúpi do platnosti nová novela týkajúca sa parkovania na chodníkoch. Po novom už nebude stačiť ponechať pre chodcov na chodníku priestor 1,5 metra. Vodiči sa budú musieť nadobro rozlúčiť s parkovaním na chodníkoch, informuje denník Pravda

Výnimka, ktorá vodičom doposiaľ umožňovala parkovať autá s hmotnosťou do 2 800 kg aj na okraji chodníka, už nebude platiť. Svoje vozidlá budú môcť šoféri zaparkovať iba na vyznačených parkovacích miestach, na cestách alebo priamo vo dvoroch domov.

Mestá tak prídu o stovky až tisíce parkovacích miest. Podľa odhadov dopravného konzultanta Maroša Palescha stratí Bratislava až 2 500 parkovacích miest. 

Za parkovanie na nevyznačenom mieste hrozí mastná pokuta

Podľa portálu Autoviny.sk hrozí vodičom pri nedodržaní parkovacích pravidiel od októbra 2023 pokuta vo výške od 50 do 100 eur.

Spolu so zavedením parkovacej politiky ide o krok, ktorý má motivovať cezpoľných a ľudí bez trvalého pobytu v mestách, aby sa rozhodli viac využívať verejnú dopravu či uprednostňovať MHD.

parkovanie na chodníku, auto
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia