Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
9. septembra 2023, 13:39
Čas čítania 1:20

Poslankyňa Marcinková prehovorila o sexuálnom útoku v prezidentskom paláci: Chytili mi ústa a začali ma obchytkávať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exprezident Andrej Kiska sa Marcinkovej zastal a poslal oficiálnu sťažnosť tureckému prezidentovi Erdoganovi. Žiadna odpoveď však neprišla.

Poslankyňa NR SR, členka poslaneckého klubu SaS a predsedníčka výboru pre európske záležitosti Vladimíra Marcinková, otvorene prehovorila o sexuálnom útoku, ku ktorému došlo ešte v čase, keď pôsobila pod bývalým prezidentom Andrejom Kiskom v prezidentskom paláci.

V tom čase mala na starosti regionálnu agendu prezidenta a čiastočne aj ekonomické témy v zahraničnej agende. V podcaste Na Gauči s Nasklee prezradila, že v marci 2015, keď Kiska na Slovensku privítal tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ju jeho ochranka sexuálne obťažovala. V tom čase sa nachádzala vo svojej kancelárii v prezidentskom paláci, keď v tom k nej bez slova vtrhli dvaja členovia ochranky prezidenta Tureckej republiky.

„Vytiahli telefón a hovorili, že si chcú spraviť fotku, a ja, že nie, ďakujem. Naliehali, prišli ku mne, začali ma obchytkávať a ja som začala kričať o pomoc. Samozrejme, chytili mi ústa. Našťastie, to moje volanie o pomoc počul kolega Paľko Sybila, ktorý bol vo vedľajšej miestnosti,“ uviedla v podcaste.

Sybila vošiel do miestnosti, na čo sa ochrankári zľakli a ušli. „Ale ja už som nebola schopná fungovať, ani sa z toho nejako spamätať. Bolo to pre mňa strašné, čo sa stalo,“ dodáva Marcinková. Podľa jej slov museli mať ochrankári premyslené, čo robia, pretože práve v tej časti paláca sa nenachádzajú žiadne kamery.

30. júna 2022, 9:30 Čas čítania 17:05 Vladimíra Marcinková: Keď si vyberáme béčkové mená do funkcií, nečudujme sa, že pôsobíme ako béčková koalícia (Rozhovor) Vladimíra Marcinková: Keď si vyberáme béčkové mená do funkcií, nečudujme sa, že pôsobíme ako béčková koalícia (Rozhovor)

Marcinková bola z celej situácie paralyzovaná, a hoci sa jej už nikdy nič podobné nestalo, pri každej pracovnej ceste mala podľa jej slov veľký strach ostať v miestnosti s cudzími ochrankármi. Nechcela to vraj Kiskovi vešať na krk, no jej kolegovia ju podržali a nahlásili sexuálny útok prezidentovi. Ten napísal oficiálnu diplomatickú poštu so sťažnosťou a poslal ju Erdoganovi do Turecka, no ospravedlnenia sa nedočkala. Žiadna odpoveď totiž neprišla.

„My sme na úrovni diplomatických služieb v mojom mene podali sťažnosť na správanie ochrankárov, a pokiaľ viem, žiadna odpoveď z tureckej strany neprišla,“ uviedol pre Nový Čas exprezident Andrej Kiska. Ako uzatvára, polícia sa prípadom nezaoberala, keďže vraj nedošlo k fyzickému napadnutiu. Viac sa dozvieš v podcaste nižšie:

Domov
Zdieľať
Diskusia