Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
11. septembra 2023 o 13:15
Čas čítania 0:35

Veľká zmena pri nákupe diaľničnej známky. Poteší mnohých nepozorných Slovákov, štát motoristom vyšiel v ústrety

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmena je platná od pondelka 11. septembra 2023.

Od pondelka 11. septembra 2023 sa mení lehota na opravu chyby v údajoch pri kúpe diaľničnej známky. Tá stúpla z pôvodných 15 minút na koniec kalendárneho dňa, v ktorom bola známka kúpená, upozornil portál Finsider.

„Národná diaľničná spoločnosť pristúpila k zmene obchodných podmienok pri nákupe elektronickej diaľničnej známky. Najvýznamnejšou zmenou je, že pôvodný 15-minútový interval na opravu akéhokoľvek údaju zadaného pri nákupe známky sa výrazne predlžuje. Po novom je možné oznámiť opravu napríklad chybne zadaného evidenčného čísla vozidla až do konca daného kalendárneho dňa,“ uvádza Národná diaľničná spoločnosť na oficiálnej webstránke.

Ak táto lehota uplynie, oprava, doplnenie alebo zmena bude možná len v prípadoch, ak preukázateľne pôjde o neexistujúce vozidlo. Stále však platí, že za uvedené údaje pri nákupe elektronickej diaľničnej známky zodpovedá zákazník.

V prípade, že sa zákazník pri zadávaní údajov pomýli, prípadne niektoré informácie vynechá, má povinnosť bezodkladne po zistení danú skutočnosť oznámiť poskytovateľovi služby.

Diaľnica.
Diaľnica. Zdroj: E-známka/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia