Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. septembra 2023 o 8:02
Čas čítania 0:30

Sociálna poisťovňa upozorňuje Slovákov na dôležitú povinnosť. Majú už len tri týždne, potom hrozia penále

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Povinnosť uhradiť poistné sa týka zamestnávateľov a SZČO, ktorí počas pandémie požiadali o odklad.

Zamestnávatelia a SZČO, ktorí počas pandémie požiadali o odklad poistného za mesiac marec 2021, majú povinnosť uhradiť poistné do 30. septembra 2023. Upozornil na to rezort práce na sociálnej sieti.

„Zamestnávatelia a SZČO, ktorí vykázali pokles čistého obratu alebo pokles príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti o 40 % a viac, si v rokoch 2020, 2021 a 2022 mohli za niektoré mesiace požiadať o odklad poistného. Predĺženie lehoty sa týka povinne nemocensky a povinne dôchodkovo poistenej SZČO a zamestnávateľa za časť poistného za zamestnávateľa (nie za zamestnanca),“ priblížila poisťovňa na oficiálnej webovej stránke.

V prípade, že ste o odklad požiadali, Sociálna poisťovňa vám zaslala e-mail s upozornením a pokynmi na úhradu. „Ak platbu neuhradíte, budete musieť zaplatiť aj penále za omeškanie,“ upozorňuje rezort práce.

Sociálna poisťovňa
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia