Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
12. septembra 2023, 18:36
Čas čítania 1:03

Slovenskí operátori zvyšujú ceny. Zmeny sa dotknú týchto služieb a niektoré porastú až o 50 percent

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvyšovanie cien sa dotkne klientov O2 a Tesco mobile.

O2 zvyšuje od dnešného dňa ceny všetkým zákazníkom. Sumy sa po novom zvýšia pri denných dátových balíčkoch, SMS správach a cenách volania. Zmena mala nastať pre rozšírenie 5G siete, informuje o tom portál Živé.sk.

Klientov, ktorí odoberajú program Fér na kredit alebo na faktúru, čaká zvýšenie cien z 0,13 € na 0,15 € za minútu hovoru. SMS správy budú drahšie o tretinu pôvodnej sumy. Po novom za správu klienti zaplatia 0,08 € z pôvodných 0,06 €. Nová suma SMS správ sa dotkne programu Fér a Voľnosť.

Klienti, ktorí využívajú program Voľnosť zaznamenajú až 50-percentné navýšenie hovorov. Z pôvodnej sumy 0,10 € sa cena hovoru za minútu zmení na 0,15 €. Zmeny nastanú aj pri dátových balíčkoch. Denný balík 0,49 GB dát bude stáť 0,95 € z pôvodných 0,75 € a objem dátového balíčka stúpne na 0,68 GB na deň. Zvyšovanie cien sa dotkne aj dátového balíčka 1 GB dát, ktorý bude po novom obsahovať 1,5 GB dát a cena stúpne na 1,30 €.

Zvyšovanie cien avizuje aj Tesco mobile. Zmena cien nastane 19. septembra. „Už od minulého roka zažívame na Slovensku nárast cien tovarov a služieb, ako aj enormný nárast cien energií. V Tesco mobile sme tomuto tlaku vďaka našej efektivite vedeli dlho odolávať, žiaľ, súčasný trend nás prinútil reagovať na túto neustávajúcu situáciu, podobne ako celý telekomunikačný trh,“ uvádza Tesco mobile. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ceny SMS správ sa zvýšia o 28 percent a nová suma dosiahne výšky 5 eurocentov. Nárast cien pocítia klienti aj na dátových balíčkoch. Od polovice septembra bude v ponuke 0,49 GB dát za 0,70 € a 1,5 GB dát za 1,30 €.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Yura Fresh
Domov
Zdieľať
Diskusia