Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. septembra 2023, 19:06
Čas čítania 0:40

Nehoda na Oktoberfeste: Na vlnovke sa zrazili dva vozy, niekoľkých ľudí museli previezť do nemocnice

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Všetci zrážku, našťastie, prežili.

Osem ľudí sa ľahko zranilo pri nehode na vlnovke Hölleblitz (Pekelný blesk) na bavorskom pivnom festivale Oktoberfest. Zranení väčšinou utrpeli len modriny, ale tri osoby museli previezť do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. K incidentu došlo v sobotu večer, informovala o tom v nedeľu tamojšia polícia, píše agentúra DPA. 

K zrážke došlo v sobotu večer. Podľa vedúceho atrakcie stál jeden z vozíkov na mieste v momente, keď doň nie príliš silno narazil druhý vozík, ktorý sa zo zatiaľ neznámych príčin začal pohybovať opačným smerom. Na každom z vozíkov sa nachádzalo približne 30 ľudí, ktorí z nich po zrážke dokázali svojpomocne vystúpiť. 

Hölleblitz je najväčšia prenosná krytá vlnovka na svete. Má šírku 49 metrov, hĺbku 29 metrov a výšku koľajníc 18 metrov. Vozne dosahujú maximálnu rýchlosť okolo 80 kilometrov za hodinu.

Na Oktoberfeste v bavorskej metropole Mníchov sa tento rok podľa agentúry AFP očakáva účasť najmenej šiestich miliónov ľudí. Tohtoročný festival bude trvať o dva dni dlhšie než zvyčajne – do 3. októbra, s ohľadom na štátny sviatok pripomínajúci zjednotenie Nemecka.

Domov
Zdieľať
Diskusia