Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. septembra 2023, 10:05
Čas čítania 0:37

Na Slovensko chcú prísť noví operátori. Prebojovať sa plánujú nízkymi cenami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mnohí však predaj licencií zo strany štátu kritizujú.

Niekoľko mobilných operátorov má záujem vstúpiť na slovenský trh. Pre zákazníkov chcú priniesť kvalitnejšie služby a nižšie ceny. Štát už pripravuje aukciu na predaj licencie na poskytovanie telekomunikačných služieb, informuje RTVS

„Zatiaľ evidujeme dlhodobý záujem jedného operátora, respektíve jedného projektu, ktorý bude zároveň zabezpečovať služby ďalším virtuálnym operátorom, a v priebehu verejnej diskusie a následne prvého kola verejných konzultácií sa práve vyjadrilo, že má záujem o takýto vstup na trh niekoľko ďalších subjektov. Ide o slovenských poskytovateľov internetových televíznych a telefónnych služieb,“ informuje hovorca Telekomunikačnej únie SR Roman Vavro.

Aukcia sa nevyhla kritike

Aukcia o predaji licencií začína začiatkom októbra, nevyhla sa však kritike. Podľa niekoľkých poslancov zo strany SaS, z Jednoty dôchodcov Slovenska a Inštitútu pre výskum sociálno-ekonomických rizík hrozí, že licenciu dostanú iba traja operátori. 

„Ak to budú len traja existujúci hráči, tak konkurencia sa nezvýši, ceny sa neznížia a spotrebitelia budú dlhé roky platiť vyššie ceny za služby a za dáta,“ hovorí poslanec parlamentu Ján Oravec.

Domov
Zdieľať
Diskusia