Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. septembra 2023 o 15:48
Čas čítania 0:43

MAPA VÝSKYTU HÚB: V týchto miestach ich aktuálne nájdeš najviac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hubári zaznamenali v uplynulých dňoch viaceré nálezy, o ktoré sa podelili na portáli nahuby.sk.

Hubárska sezóna na Slovensku je na ústupe, napriek tomu však návštevníci lesov stále majú dôvod na radosť. V uplynulých dňoch totiž zaznamenali hubári nárast výskytu viacerých druhov húb. Vyplýva to z údajov zverejnených na webovej stránke nahuby.sk

Internetový portál poskytuje skúseným hubárom, ale aj začiatočníkom informácie o aktuálnom výskyte húb po celom Slovensku prostredníctvom interaktívnej mapy. Na webovej stránke používatelia pravidelne zverejňujú príspevky s fotografiami, ktorými upozorňujú na situáciu v okolitých lesoch.

Najlepšie sa darilo hubárom zo západného Slovenska

Najlepšie podmienky na rast húb boli v posledných dňoch podľa používateľov najmä na západnom Slovensku v okolí Malaciek a Bratislavy. Rovnako tak sa darilo aj na východe, kde zaznamenali najviac úspešných zberov hubári z okolia Košíc a Prešova.

Naopak, najhoršiu situáciu hlásia zo stredného a južného Slovenska, konkrétne z okolia Krupiny a Poltára. V týchto oblastiach nezaznamenali hubári za posledný týždeň ani jeden úspešný zber a lesy označili za mimoriadne suché.

Druhy húb s najčastejším výskytom podľa používateľov

  • hríb dubový
  • hríb smrekový
  • hríb sosnový
  • rôzne druhy bedlí
  • rôzne druhy kozákov

Celú mapu výskytu húb s aktuálnymi informáciami si môžeš pozrieť po prekliknutí na tomto odkaze.

Aktuálny výskyt húb na Slovensku.
Aktuálny výskyt húb na Slovensku. Zdroj: nahuby.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia