Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
19. septembra 2023, 10:39
Čas čítania 1:02

Obrovský úspech: Martin Buday sa dostal do TOP 15 ťažkých váh v UFC. Pobije sa čoskoro so šampiónom Jonom Jonesom?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Obrovský úspech: Martin Buday sa dostal do TOP 15 ťažkých váh v UFC. Pobije sa čoskoro so šampiónom Jonom Jonesom?
Zdroj: Oktagon MMA

Skvelá správa pre slovenské MMA.

Ako informoval portál MMA v Hrsti, slovenský zápasník Martin „Badys“ Buday sa dostal do oficiálneho rebríčka UFC. Momentálne je už na 15. mieste, čo je obrovský úspech. Je vôbec prvým domácim zápasníkom, ktorý sa vyšplhal tak vysoko v najprestížnejšej MMA organizácii na svete. 

Slovák sa dostal do americkej UFC prostredníctvom Dana White's Contender Series v roku 2021 a odvtedy poráža jedného súpera za druhým. Má tam štyri výhry v rade nad poriadne nebezpečnými bojovníkmi, pričom naposledy v auguste zdolal Josha Parisiana už v prvom kole na submisiu. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MMA v HRSTI (@mma_v_hrsti)



Práve posledná pôsobivá výhra ho pravdepodobne vystrelila až medzi úplnú špičku. Ako povedal pre Refresher ešte v roku 2021, dostať sa do TOP 15-ky bol jeho sen a primárny cieľ. „Potom sa budem snažiť plniť si ďalšie sny,“ dodal, pričom nepochybne narážal na to, že sa raz prebojuje až k titulovej šanci.

Súčasným šampiónom ťažkých váh v UFC je momentálne Jon Jones, označovaný za najlepšieho MMA zápasníka všetkých čias. A síce sa Buday pri našej otázke, či by si s ním chcel raz zmerať sily, zasmial s tým, že nad tým skutočne nepremýšľal, práve k tejto bitke má o kus bližšie. 

 
Buday neprehral od roku 2018, jedinú porážku v MMA kariére mu uštedril Juan Espino. Pred odchodom do americkej organizácie sa Slovák stal šampiónom ťažkej váhy v domácom Oktagone MMA. V UFC je aj jeho tímový kolega z trnavského SFG a ďalší zverenec Attilu Végha – Ľudovít „Lajoš“ Klein. Ten má v organizácii už sedem zápasov, pričom štyri vyhral, jeden remizoval a dva prehral. 

Martin Buday
Zdroj: Oktagon MMA
Domov
Zdieľať
Diskusia