Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
20. septembra 2023, 16:53
Čas čítania 0:57

Pellegrini sa postavil Ficovi: Robert, vládou s fašistami sa ani nestraší, ani nevyhráža

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini sa v najnovšom videu na sociálnej sieti pýtal Roberta Fica, či chce vládnuť s fašistami.

Predsedovia Smeru a Hlasu nahrali na sociálne siete videá, v ktorých sa voči sebe ostro vymedzili. Kritickú výmenu názorov odštartoval líder Smeru Robert Fico, ktorý v utorok 19. septembra natočil krátke video. V ňom reagoval na vyhlásenia Petra Pellegriniho z nedeľňajšej relácie Na telo, kde šéf Hlasu nevylúčil povolebnú spoluprácu so stranou Progresívne Slovensko, informuje Denník N.

Fico vo videu žiada každého ľavicového a sociálnodemokratického voliča, „aby zvážil, či si želá, aby bol jeho voličský hlas zneužitý na vytvorenie pravicovej vlády“. Fico zároveň priblížil, že vláda zložená z „Hlasu, progresívcov, liberálov a ktoviekoho všetkého iného nebude ani stabilná, ani suverénna, ani sociálna“.

Dodal však, že Smer rešpektuje Hlas ako svoju sesterskú stranu v Strane európskych socialistov a nemôže ovplyvniť finálne rozhodnutie strany.

Pellegrini odsúdil Ficovu dvojtvárnosť

Na vyjadrenie Fica napokon v stredu 20. septembra ostro zareagoval aj predseda Hlasu. Vo vlastnom výstupe sa pýtal lídra Smeru, s kým chce po voľbách vládnuť, keď voličov Hlasu nabáda na to, aby stranu nepodporili.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

„Kto sú tí hráči, Robert? Hovoríš teraz o hnutí Republika, ktoré ide organizovať referendum o vystúpení Slovenska z NATO? O Republike, s ktorou všetky normálne strany spoluprácu odmietli? Pýtam sa, lebo okrem SNS ti tam žiaden iný politický hráč okrem Hlasu neostal,“ uviedol v protireakcii.

„Robert, vládou s fašistami sa ani nestraší, ani nevyhráža. Hlas ani ja osobne sa na takej vláde nebudeme nikdy podieľať, ale vďaka za informáciu, ako si Smer predstavuje slovenskú budúcnosť,“ dodal na konci videa.

Domov
Zdieľať
Diskusia