Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
22. septembra 2023 o 8:40
Čas čítania 0:41

Slovensko čaká prudká zmena počasia. Na toto sa treba počas najbližších hodín pripraviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nečakanú zmenu u nás spôsobí príchod studeného frontu spojeného s tlakovou nížou.

Slovensko v najbližších hodinách čaká náhla zmena počasia. Po teplých a slnečných dňoch do našej oblasti opäť dorazia prehánky a búrky. Nečakanú zmenu spôsobí príchod studeného frontu spojeného s tlakovou nížou, informuje portál iMeteo.

V piatok 22. septembra na našom území vyvrcholí teplé počasie. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať na úrovni 22 až 27 stupňov Celzia, na juhu však môžu dosahovať až 29 stupňov Celzia.

Máme pred sebou upršaný víkend

Náhla zmena sa na Slovensku prejaví vo večerných hodinách. V noci z piatka na sobotu sa môžu na západe krajiny tvoriť prehánky a búrky. Najvýraznejšiu zrážkovú činnosť však meteorológovia očakávajú až cez víkend.

V sobotu sa ochladí vo väčšine oblastí. Najvyššie denné teploty sa budú pohybovať na úrovni 18 až 23 stupňov Celzia. Teplé počasie bude pretrvávať najmä na východe krajiny a juhu stredného Slovenska.

„Od západu postupne na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Ochladenie, na východe ešte teplo,“ píše Slovenský hydrometeorologický ústav na oficiálnej webstránke.

Ochladenie a zrážková činnosť bude pokračovať aj v nedeľu, odkedy meteorológovia očakávajú búrky vo viacerých regiónoch.

Predpoveď počasia na sobotu 23. septembra 2023.
Predpoveď počasia na sobotu 23. septembra 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia