Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. septembra 2023 o 11:53
Čas čítania 0:31

Slovensko potrápia intenzívne dažde: Pozor si daj najmä v týchto okresoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre intenzívny dážď hrozia podľa meteorológov aj povodne.

Na väčšine územia Slovenska vydali meteorológovia počas soboty výstrahy pred dažďom. Druhý stupeň výstrahy platí pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Martin, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Poprad a Kežmarok. Počas intenzívneho dažďa môže v týchto lokalitách padnúť 75 až 90 milimetrov zrážok. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav. 


V okresoch Námestovo, Dolný Kubín, Martin, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Poprad a Kežmarok platí aj hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňou.

„Vzhľadom na očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ informujú meteorológovia.


Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí pre väčšinu územia s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja. Trvá počas celej soboty i nedele do ôsmej hodiny večer. Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva úhrn zrážok 50 až 75 milimetrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia