Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. septembra 2023 o 13:30
Čas čítania 0:38

Česká polícia po rokoch zadržala nočného „démona“, ktorý sa ľuďom vkrádal do domov. V noci ich pozoroval pri spánku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Páchateľ mal kúpené letenky do Ameriky, polícia ho v poslednej chvíli zadržala.

Českej polícii sa po 8 rokoch podarilo chytiť 51-ročného muža, ktorý náhodným ľuďom vnikal do domov a pozoroval ich pri spánku. Z domov, do ktorých sa vkradol, si odnášal aj malú finančnú hotovosť či iné maličkosti, informuje český portál TN.cz

Páchateľ si v jednom prípade sadol na posteľ a pozoroval pri spánku mladé dievča. Pre mnohé obete je zážitok z vlámania neustále traumatizujúci. Mužovi teraz hrozí až 8-ročný trest odňatia slobody za porušovanie domovej slobody a krádeže.

„Prvý prípad zaznamenali policajti koncom marca 2015 a posledný koncom júla 2023 v Prahe a stredných Čechách. Napadnutých bolo celkovo 21 nehnuteľností so škodou dosahujúcou bezmála osem miliónov korún. Nemusí však ísť o konečné čísla, ďalšie možné prípady kriminalisti preverujú,“ vyjadrila sa pražská polícia. 

Zadržali ho v poslednej chvíli 

Polícia páchateľa zadržala v pražskom penzióne. Pri domovej prehliadke mu našli letenku do Severnej Ameriky, kam mal o pár dní odletieť. Mužom zákona sa ho podarilo zadržať v poslednej chvíli a momentálne už sedí vo väzbe. 

policie
Zdroj: Policie České republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia