Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. septembra 2023, 7:50
Čas čítania 0:29

Rakúsko konečne zavedie 1-dňovú diaľničnú známku, už poznáme cenu. Nebude taká priaznivá, ako by si vodiči mohli myslieť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rakúska vláda od nového roka zavedie novú jednodňovú diaľničnú známku, jej cena však nebude veľmi výhodná.

Rakúska vláda od budúceho roka do platnosti zavedie jednodňovú diaľničnú známku. Jej cena však vodičov nepoteší. Podľa portálu oe24.at bude stáť 8,60 eura, čo je v porovnaní so zaužívanou desaťdňovou známkou iba o pár centov viac.

Doteraz existovali iba desaťdňové, dvojmesačné a ročné známky, aj tie však prejdú zmenou cien. Za 10-dňovú známku vodiči po novom zaplatia 11,50 eura (pôvodne stála 9,90 eura), cena dvojmesačnej známky mierne klesne z pôvodných 29 eur na 28,90 eura a za celoročnú známku zaplatia vodiči rovnako ako doteraz 96,40 eura. 

Všetky diaľničné známky si vodiči môžu zakúpiť na čerpacích staniciach alebo online na oficiálnej stránke rakúskej diaľničnej spoločnosti Asfinag. V prípade nákupu cez internet však musia rátať s tým, že začne platiť až po 18 dňoch.

diaľnica, rakúsko
Zdroj: Refresher, TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia