Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
28. septembra 2023, 7:35
Čas čítania 0:39

FOTO: V Česku opäť horí známy národný park, ktorý im minulý rok zdevastoval najväčší požiar v dejinách. Situácia je vážna

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V ťažko dostupnom teréne Českého Švajčiarska horí lesný porast.

V Národnom parku České Švajčiarsko vypukol v stredu popoludní požiar. V ťažko dostupnom teréne na vrchole skaly horí lesný porast na ploche asi 50 krát 50 metrov. Na mieste zasahuje aj vrtuľník s bambi vakom. 

„Šesť jednotiek vyrazilo do Jetřichovíc, kde horí lesný porast na ploche 50 × 50 na vrchole skaly, nad turistickou červenou. Na miesto bol povolaný vrtuľník,“ napísali krajskí hasiči. Podľa hovorcu národného parku Tomáša Salova ide o takmer nedostupné miesto, ktoré je možné zdolať len pešo. Nedá sa naň dostať inou technikou než vrtuľníkom.

Lokalita je vzdušnou čarou vzdialená asi päť kilometrov od miesta, kde horelo minulý rok v lete. Vtedy išlo o najrozsiahlejší požiar v novodobej českej histórii. Zasahovalo pri ňom približne 6-tisíc hasičov a 400 kusov techniky vrátane hasičských lietadiel a vrtuľníkov. Uhasiť sa ho podarilo po 20 dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia