Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. septembra 2023, 12:38
Čas čítania 0:58

Policajný prezident o strelcovi z Dúbravky: Už vieme, odkiaľ mal zbrane použité na útok, zastrelil ho nový policajt

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V minulosti sa ním polícia zaoberala pre používanie pyrotechniky.

Útočník, ktorý v bratislavskej Dúbravke strieľal z okna na ľudí, mal čistý register trestov. Polícia s ním v minulosti riešila iba priestupok v súvislosti s používaním pyrotechniky. Streľbu policajti zatiaľ považujú za skratové konanie. Páchateľ podľahol zraneniam po zásahu policajta strelnou zbraňou. Informoval o tom vo štvrtok policajný prezident Štefan Hamran.


„My sme túto osobu nikdy ani len nevyšetrovali,“ povedal Hamran o útočníkovi. Potvrdil však, že polícia v oblasti streľby evidovala za kalendárny rok deväť nahlásení použitia zábavnej pyrotechniky.

„Až na jeden prípad nám nikdy neoznačili ani žiadnu osobu, ani žiadny konkrétny byt,“ spresnil. Byt začali preverovať, nikto z neho s políciou nekomunikoval. Podozrivý z priestupku nereagoval ani na predvolanie polície. Nekomunikovali ani jeho rodičia, ktorí s ním žili v jednej domácnosti. Podľa Hamrana mala ťažkosti komunikovať s ním aj správkyňa domu.

Dúbravka
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Útočníka eliminoval začínajúci policajt

Päť legálne držaných strelných zbraní, ktoré zaevidovala polícia, bolo písaných na otca útočníka. Výbušné predmety podľa Hamrana zatiaľ nenašli. „Narazili sme len na zábavnú pyrotechniku, ktorej držba ani používanie nie je trestné,“ skonštatoval. Ako dodal, nedalo sa na základe používania zábavnej pyrotechniky predpokladať, že muž začne strieľať z okna na ľudí.


Šéf polície ocenil rýchly zásah policajtov. Vyzdvihol aj reakciu príslušníka, ktorý strieľal. Ide podľa neho o začínajúceho „dvaapolmesačného“ policajta. V súčasnosti podľa neho prebieha prehliadka miesta činu a zaisťujú sa dôkazy.


Nočný incident v bratislavskej Dúbravke si vyžiadal jedného mŕtveho a štyroch zranených. Na Fedákovej ulici údajne došlo k streľbe a výbuchu v jednom z bytov.

Domov
Zdieľať
Diskusia