Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
29. septembra 2023, 7:21
Čas čítania 0:27

Neďaleko slovenských hraníc ušetria vodiči až 20 € na nádrži. Čerpacie stanice pristúpili k ráznemu kroku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poľské čerpacie stanice Orlen majú bezkonkurenčne najnižšiu cenu paliva.

Neďaleko slovenských hraníc tankujú vodiči v porovnaní s aktuálnymi cenami paliva na Slovensku o 40 centov lacnejšie. Poľské čerpacie stanice Orlen ponúkajú liter benzínu za 1,33 eura a liter dieselu za 1,32 eura. Lacné pohonné hmoty dávajú ľudia do súvislosti s blížiacimi sa voľbami v krajine, upozornil portál topspeed.sk.

Podľa portálu BNN sú ceny výsledkom nezvyčajnej cenovej politiky miestnych výrobcov palív. Podľa analytikov je zosúladenie s európskymi cenami nevyhnutné. Čerpacie stanice Orlen majú aktuálne využívať aj zásoby strategického charakteru, ktoré pokrývajú dopyt domácich po palive. 

Krajina aktuálne ponúka najlacnejšie ceny paliva v Európskej únii. Podľa portálu niektoré stanice obmedzujú vodičom množstvo paliva, ktoré natankujú. Na niektorých čerpačkách je to 100 litrov paliva na vozidlo.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Getty Images/Sean Gallup
Späť
Zdieľať
Diskusia