Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
29. septembra 2023 o 10:20
Čas čítania 0:25

Slováci si túto zimu výrazne priplatia za plyn. Štát pomôže len 150-tisíc domácnostiam, takto vypočítali, kto dostane príspevok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slováci si túto zimu výrazne priplatia za plyn. Štát pomôže len 150-tisíc domácnostiam, takto vypočítali, kto dostane príspevok
Zdroj: Markus Spiske/Unsplash, TASR

Približne 700- až 800-tisíc domácností si tento rok bude musieť priplatiť za ceny plynu.

Prichádzajúca zima bude náročná najmä pre domácností, ktoré sú odkázané na vykurovanie plynom. Podľa regulačného úradu hrozí 110-percentné zdraženie plynu. Štát by tak mal pomôcť 150 tisícom domácností, ktoré takýto masívny cenový skok nedokážu zvládnuť, informuje portál tvnoviny.sk. Zvyšok ľudí bude musieť situáciu zvládnuť bez pomoci rezortu financií. 

Experti z ministerstiev a regulačného úradu považujú za ohrozené také domácnosti, ktorým po zaplatení nákladov za energie a vodu zostane menej ako 1,5-násobok životného minima.

Okrem iného brali do úvahy aj príjem členov rodiny, ktorý je nižší ako príjem polovice všetkých domácností na Slovensku. 

Podľa úradov si výrazne priplatí 700- až 800-tisíc rodín, ktorým štát nebude môcť pomôcť.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/KWON JUNHO/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia