Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
2. októbra 2023, 8:02
Čas čítania 0:54

Nový iPhone 15 sa extrémne prehrieva, majitelia ho miestami nevedia používať. Apple už hlási, že problém diagnostikoval

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Používatelia sa sťažovali, že prehriaty iPhone nedokážu držať v ruke.

Apple identifikoval problémy, ktoré môžu spôsobovať prehrievanie iPhonov 15. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Americký koncern v sobotu 30. septembra uviedol, že zistil, ktoré problémy by mohli spôsobovať, že nové iPhony sa zahrievajú viac, než sa predpokladalo. Jedným z nich je aj chyba v operačnom systéme iOS 17, ktorú opraví v najbližšej aktualizácii.

Po sťažnostiach, že nové iPhony sa nadmerne zahrievajú, Apple reagoval tým, že telefóny môžu byť v prvých dňoch po nastavení alebo obnovení zariadenia teplejšie z dôvodu zvýšenej aktivity na pozadí.

Prehrievanie spôsobujú aj niektoré aplikácie

Problém pri prehrievaní spôsobujú aj niektoré aplikácie. „Ďalší problém sa týka niektorých nedávnych aktualizácií aplikácií tretích strán, ktoré spôsobujú preťaženie systému,“ uviedol Apple a dodal, že spolupracuje s vývojármi aplikácií na opravách, ktoré sa už pripravujú na vydanie.

Medzi aplikácie tretích strán, ktoré spôsobujú tento problém, patria podľa Applu hra Asphalt 9, Instagram a Uber. Instagram už problém so svojou aplikáciou opravil 27. septembra. Apple tiež uviedol, že pripravovaná oprava chyby v operačnom systéme iOS 17, ktorá vyrieši nadmerné zahrievanie nových iPhonov, nezníži ich výkon.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Podľa Applu dôvodom prehrievania iPhonov 15 Pro a Pro Max nie je ich konštrukcia, ale skôr naopak, titánové plášte lepšie odvádzajú teplo v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi z nehrdzavejúcej ocele. Koncern dodal, že tento problém nepredstavuje bezpečnostné riziko ani riziko zranenia a nebude mať vplyv na dlhodobý výkon telefónu.

apple
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia