Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. októbra 2023, 14:30
Čas čítania 1:10

Volebná korupcia na Slovensku? Špeciálna prokuratúra vyšetruje podozrenia z kupovania hlasov, dostala viaceré podnety

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Špeciálna prokuratúra eviduje viacero podozrení z možnej volebnej korupcie.

Úrad špeciálnej prokuratúry v súčasnosti vykonáva dozor vo viacerých trestných veciach volebnej korupcie vrátane podozrení z kupovania hlasov v rómskych osadách na východnom Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa prokuratúry Zuzana Drobová.

Viceprezident Policajného zboru Damián Imre v nedeľu 1. októbra informoval, že polícia počas volebného dňa zaznamenala šesť trestných oznámení, z toho v dvoch prípadoch išlo o podozrenia z volebnej korupcie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) preveruje podozrenia z volebnej korupcie v Košickom a Prešovskom kraji. Pre TASR to uviedla Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Polícia sa zatiaľ bližšie nevyjadrila, aby sa neznemožnilo riadne objasnenie podozrení.

„Národnou kriminálnou agentúrou, odborom Východ sú v rámci Košického a Prešovského kraja preverované podozrenia z volebnej korupcie, ktoré sa týkajú volieb do NR SR 2023, pričom ide o jedno podanie fyzickej osoby, avšak zaoberáme sa aj podozreniami, ktoré boli vyhľadané v rámci činnosti príslušníkov NAKA,“ uviedla Hrabovská.

Matovič tvrdí, že jeho kandidáti v osadách urobili dobrú kampaň

Vo všetkých obciach na východe Slovenska, kde sa podľa posledného sčítania obyvateľov hlási k rómskej národnosti viac ako 1 000 ľudí, s výrazným náskokom vyhrala voľby koalícia OĽaNO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Líder „obyčajných ľudí“ Igor Matovič tvrdí, že jeho kandidáti v rómskych osadách nekomunikovali tému odmeny 500 eur za účasť vo voľbách. Uviedol, že existuje množstvo videí z návštev kandidátov hnutia v osadách a že sa ich na to aj pýtal.

Za vysokou účasťou Rómov vo voľbách vidí snahu bojovať proti hnutiu Republika. Skonštatoval, že jeho kandidáti v týchto oblastiach urobili dobrú kampaň a oslovili voliča.

Predčasné parlamentné voľby sa uskutočnili v sobotu 30. septembra. Volebná účasť dosiahla 68,51 %, hlasovalo 3 007 123 voličov. Víťazom volieb sa stala strana Smer-SD so ziskom 22,94 % hlasov, čo jej prinieslo 42 kresiel v parlamente.

voľby
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia