Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. októbra 2023, 11:50
Čas čítania 0:54

Matovič sa stretol s Čaputovou. Na stretnutie meškal, prezidentku obviňoval a ľutoval, že stále musí byť predsedom OĽaNO

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka na diskusiu pozvala lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča.

Líder hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič predpokladá, že sa zostaví vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Zopakoval, že jeho hnutie mieri do opozície, pretože nebude rokovať s „mafiou“. Skonštatoval to po štvrtkovom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, na ktoré niekoľko minút meškal.

Podľa Matoviča je vyskladanie novej vlády otázkou pár dní, maximálne dvoch týždňov. Nevedel predpokladať, kto by mohol byť premiérom. Myslí si, že poslancov zvolených za SNS si získa šéf Smeru-SD Robert Fico. Ak by KDH šlo do vlády so Smerom-SD, podľa Matoviča by to hnutie „definitívne zabilo“.

„Vôbec sa mi nechce bojovať so zlom, chcel som zabrániť tomu, aby sa zlo vrátilo späť,“ povedal Matovič novinárom o svojom návrate do opozície. To, že sa „mafia“ vrátila k moci, je podľa neho výsledkom lynču a manipulácie zo strany médií, nepodržania vlády prezidentkou aj vzťahov v koalícii. Prezidentke na stretnutí odkázal, že v najťažších chvíľach počas pandémie nepodržala vláde chrbát.

Matovič dúfal, že nebude musieť byť predsedom hnutia

Matovič si myslí, že poslanecký klub zložený z koalície OĽaNO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia bude stabilnejší ako v minulom volebnom období. „Tajne som dúfal, že ma Erika prekrúžkuje a nebudem musieť byť predsedom,“ povedal o Jurinovej s tým, že pokračuje v šéfovaní hnutia.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Prezidentka sa má v rámci série povolebných rokovaní najbližšie stretnúť v pondelok 9. októbra s predsedom SNS Andrejom Dankom a lídrom SaS Richardom Sulíkom.

matovič
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia