Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. októbra 2023, 19:12
Čas čítania 0:47

Slovákovi operovali nesprávne koleno, na súde však nepochodil. Dostane len smiešne odškodné, aj keď žiadal 65-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalý futbalista František absolvoval operáciu, pri ktorej mu vymenili kĺb na nesprávnej nohe. Voči prvému rozsudku sa poškodený muž odvolal.

Krajský súd v Nitre vo štvrtok rozhodoval o odvolaní v prípade pacienta, ktorému v nitrianskej nemocnici operovali namiesto pravého kolena ľavé. Odvolací súd v jednej časti rozsudok potvrdil, v ďalších častiach vrátil prípad späť na okresný súd.


Poškodenému pacientovi Františkovi Rapanovi okresný súd ešte v apríli priznal nemajetkovú ujmu vo výške 6000 eur, čo je takmer desaťnásobne menej, ako žiadal. Žalobcovi nepriznali ani nárok na náhradu za sťažené spoločenské uplatnenie. Voči rozsudku sa odvolal.

„Odvolací súd napadnutý rozsudok súdu prvej inštancie v časti zamietnutia náhrady nemajetkovej ujmy v sume 59 000 eur potvrdil. Vo zvyšných častiach, týkajúcich sa zamietnutia nároku na sťaženie spoločenského uplatnenia v sume 10 811 eur, ako aj vo výrokoch týkajúcich sa náhrady trov konania, zrušil a vec vrátil súdu prvej inštancie v týchto častiach na ďalšie konanie a nové rozhodnutie,“ uviedla hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev.


Právny zástupca nemocnice Tomáš Stoklasa po pojednávaní skonštatoval, že rozhodnutie odvolacieho súdu rešpektuje. „Bližšie sa k nemu budeme vedieť vyjadriť až po doručení písomného rozhodnutia, pretože súd dnes iba ústne a stručne zdôvodnil, prečo v časti náhrady škody na zdraví zrušil rozsudok a vrátil ho súdu prvej inštancie na ďalšie konanie. Takže až následne budeme vedieť, ako ďalej postupovať,“ povedal Stoklasa.

František Rapan
František Rapan. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia