Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. októbra 2023 o 17:20
Čas čítania 0:42

V obci na západnom Slovensku medveď strhol ovcu. Starosta žiada obyvateľov o mimoriadnu pozornosť a ostražitosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom starosta obce Poruba Tomáš Tóth.

Medveď hnedý strhol vo štvrtok (5. 10.) večer na dolnom konci obce Poruba (okres Prievidza) ovcu. Obec informovala Zásahový tím pre medveďa hnedého, ten spravil obhliadku a vykonal opatrenia. V piatok o tom informovala manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková.

O udalosti, ku ktorej došlo na ulici Banát, informoval starosta Tomáš Tóth na sociálnej sieti. Obyvateľov v tejto súvislosti požiadal o mimoriadnu pozornosť a ostražitosť vo večerných hodinách pri prechádzaní obcou.

Členovia zásahového tímu boli na mieste v piatok dopoludnia, vykonali obhliadku škody, ako aj stretnutie so starostom. „Keďže z obce Poruba boli v posledných týždňoch hlásené viaceré návštevy medveďa v intraviláne, cieľom obhliadky bola tiež analýza situácie a návrh efektívneho riešenia zabezpečenia bezpečnosti obyvateľov a ochrany ich majetku,“ priblížila Bocková.

Medvede láka neďaleké kukuričné pole

Zásahový tím ŠOP SR podľa nej inštaloval na vybraných miestach elektrické plašiče a bude situáciu monitorovať. „Hlavným dôvodom, prečo sa medvede k obci približujú, je však blízke kukuričné pole,“ podotkla.

Ešte vlani v Porube medveď napadol staršieho muža, k udalosti došlo v blízkosti kaplnky. Muž vtedy utrpel poranenia ruky.

Domov
Zdieľať
Diskusia