Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
9. októbra 2023, 16:31
Čas čítania 0:38

Sulík tlačí na Progresívne Slovensko, aby ustúpilo Hlasu. Prvýkrát prezradil, čo všetko si Pellegrini na rokovaniach pýtal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda SaS verí tomu, že rozdiely medzi liberálmi a konzervatívcami nebudú predstavovať veľké problémy pri zostavovaní alternatívnej vládnej koalície.

Richard Sulík po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou potvrdil, že Hlas pre vstup do alternatívnej vládnej koalície žiada od Progresívneho Slovenska ministerstvo vnútra. Líder SaS si zároveň myslí, že progresívci by požiadavkám Hlasu mali vyhovieť, informuje Denník N.

„Musíme dať Pellegrinimu ponuku, ktorá sa nedá odmietnuť, nebude ju chcieť odmietnuť, alebo sa mu bude odmietať veľmi ťažko,“ uviedol Sulík s tým, že PS by malo rezort vnútra zveriť do rúk Hlasu.

Liberáli a konzervatívci podľa Sulíka dokážu nájsť kompromis

Šéf liberálov okrem iného informoval o stretnutí s prezidentkou. Sulík po diskusii s Čaputovou nemá obavy o úrad špeciálnej prokuratúry, ale ani o prípadné odvolanie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Okrem toho si myslí, že by prezidentka do funkcie ministra vnútra nevymenovala kohokoľvek.

Sulík si taktiež myslí, že hodnotové rozdiely medzi liberálmi a konzervatívcami nebudú pre vznik alternatívnej vládnej koalície predstavovať veľký problém. Podľa lídra SaS budú  strany PS a KDH v prípade rokovaní schopné nájsť kompromis, na ktorom sa dokážu zhodnúť obe strany.

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda SaS Richard Sulík pózujú počas prijatia v rámci povolebného rokovania s lídrami politických strán v prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 9. októbra 2023.
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda SaS Richard Sulík pózujú počas prijatia v rámci povolebného rokovania s lídrami politických strán v prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 9. októbra 2023. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia