Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
9. októbra 2023, 20:08
Čas čítania 0:58

Haščák podal trestné oznámenie na Matoviča. Šéfa OĽaNO podozrieva na základe zverejnenej konverzácie so Sulíkom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda Igor Matovič má na krku trestné oznámenie.

Finančník Jaroslav Haščák podal trestné oznámenie pre zneužitie právomoci orgánov činných v trestnom konaní v kauze mobilných správ, ktorú nedávno otvoril líder hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič.

TASR o tom informoval jeho právny zástupca Martin Škubla. Matovičove septembrové vyjadrenia vníma obhajoba ako dôkaz o vážnom podozrení z nezákonného úniku informácií zo živého policajného spisu.

„Je zrejme len náhodou, že negatívne ladené vyjadrenia Igora Matoviča proti neštátnym zdravotným poisťovniam prišli len pár dní pred voľbami a tesne pred ukončením prepoisťovacej kampane. A rovnako bude náhodou, že obsah telefónu zrejme poskytla vyšetrovacia súčasť Národnej kriminálnej agentúry pod názvom tím Gorila,“ konštatoval Škubla.

Obchodovanie s výsledkami prebiehajúceho vyšetrovania

Trestné oznámenie je podľa právneho zástupcu smerované voči organizovanej skupine z prostredia vyšetrovania, polície a médií. Poukazuje podľa neho na vážne podozrenie z nezákonného obchodovania s výsledkami prebiehajúceho vyšetrovania. Obhajoba zároveň avizuje, že v rámci prebiehajúcich konaní bude o týchto nezákonnostiach informovať Ústavný súd SR, Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) či Europol.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Obhajoba zároveň pripomenula, že Haščákove telefóny boli zaistené 1. decembra 2020 pri úkonoch, ktoré sú aktuálne aj predmetom podania na ESĽP. Nezákonnosť týchto úkonov pritom údajne vyplynula z rozhodnutí súdov i generálnej prokuratúry. „Pričom Ústavný súd SR ich v januári tohto roka označil za protiústavnú fishing expedition, t. j. výpravu za hľadaním čohokoľvek,“ dodal Škubla.

Matovič zverejnil v septembri úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Haščákom a lídrom SaS Richardom Sulíkom. Ten podľa správ údajne Sulíka inštruoval v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní.

Jaroslav Haščák sa rozhodol podať trestné oznámenie na lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča.
Jaroslav Haščák sa rozhodol podať trestné oznámenie na lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia