Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. októbra 2023 o 15:49
Čas čítania 0:40

AKTUÁLNE: Mimoriadnu situáciu po zemetrasení vyhlásili v celom Prešovskom kraji

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informovalo o tom ministerstvo vnútra.

Mimoriadnu situáciu pre pondelkové (9. 10.) zemetrasenie vyhlásili v celom Prešovskom kraji. Informovali o tom z ministerstva vnútra s tým, že škody sú evidované najmä v obciach Nižná Sitnica, Ďapalovce, Holčíkovce, Kolbovce a Girovce. Najvážnejšia situácia je v Ďapalovciach v okrese Vranov nad Topľou.

Rezort neeviduje následky na životoch a zdraví. Hlásené sú však poškodenia budov a obydlí rôznej závažnosti, a to z viacerých obcí, najmä z okresov Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov. „Sekcia krízového riadenia Ministerstva vnútra SR a okresné úrady aktuálne koordinujú vykonanie prieskumu dotknutých nehnuteľností statikmi, ktorí zhodnotia bezpečnosť ich využívania,“ informovalo ministerstvo.


V rámci škôd eviduje poškodenie vedení, rozvodov, popretrhávané plynové a vodovodné prípojky k rodinným domom, popraskané omietky a narušenú statiku. „Výška škôd nie je zatiaľ vyčíslená. Najvážnejšia situácia je v obci Ďapalovce, kde pre poškodenie rodinných domov bolo evakuovaných viac ako 40 ľudí,“ vyhlásili z ministerstva.


Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

zemetrasenie
Zdroj: Facebook/Ivett Moravská
Domov
Zdieľať
Diskusia