Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
11. októbra 2023, 17:25
Čas čítania 0:30

Jediná elektráreň v Pásme Gazy prestala vyrábať elektrinu, došlo jej palivo. Izrael tak reaguje na masívny útok Hamasu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nedostatok paliva zapríčinil, že obyvatelia Pásma Gazy budú mať elektrinu iba 10 hodín denne.

Jediná elektráreň v Pásme Gazy v stredu prerušila prevádzku pre nedostatok paliva, oznámil jej prevádzkovateľ. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a AFP.

Palestínska elektrárenská spoločnosť oznámila, že prevádzka elektrárne bola prerušená o 14.00 h miestneho času (13.00 h SELČ). Už niekoľko hodín predtým varovala, že elektrárni dochádza palivo a jej činnosť sa preto onedlho zastaví.

Firma dodala, že Gaza bude mať stále k dispozícii elektrinu zo solárnej energie, no tá vystačí denne iba na približne desať hodín. Izrael reagoval na masívny sobotný útok Hamasu z Pásma Gazy odvetnými útokmi a úplnou blokádou Gazy vrátane prerušenia dodávok vody a elektriny.

Útok militantov z Hamasu si v Izraeli vyžiadal najmenej 1 200 obetí. Palestínske úrady hlásili z Gazy po odvetných izraelských náletoch 1 055 mŕtvych.

pásmo gazy
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia